Designfag - faggruppebeskrivelse

Design og arkitektur er et kunstnerisk valgfag på C-niveau med mulighed for opgradering til B-niveau.

Tænker du tit at ting kan forandres, forbedres, ændres, og er du fuld af ideer hertil? Hvis ikke, så bliver du det, når du har haft Design og arkitektur. I faget lærer du at være innovativ: Se problemer og muligheder i verden omkring dig, få ideer og udvælge og udvikle de bedste til stærke produkter. Det lærer du ved selv at gennemgå en designproces igen og igen inden for de tre designområder: arkitektur, produktdesign og grafisk kommunikation.

Undervisningen i design er bygget op omkring forskellige designprojekter, hvor du starter på bar bund og bliver præsenteret for eller selv identificerer et problem, som dit færdige design skal løse. Det kan være mobile hjem til hjemløse, sko af bæredygtigt materiale - alt fra dåseøl til jordskælvsresistente skyskrabere. Læreren vejleder dig derefter igennem designprocessens faser, og du lærer forskellige metoder til at researche, få bedre ideer og blive bedre til at udvikle, detaljere, visualisere og præsentere din idé. Dine designs styrkes undervejs af, at du får viden om aktuelle og historiske krav til design og arkitektur og analyserer produkter af kendte designere og arkitekter som Arne Jacobsen, Bjarke Ingels, Louise Campbell og unge, helt nye navne.

I faget bruger du hele tiden dine kreative og innovative evner og udvikler dem. Faget støtter din læring i andre fag og er for mange et frisk pust i skoleskemaet, hvor du får lov at arbejde på en anden måde.