F1 - it-support på ÅSG

Sig hej til F1-gruppen. En gruppe it-interesserede og -kompetente elever, der kommer fra forskellige klasser fordelt på alle tre årgange. De varetager elev-til-elev it-supporten på ÅSG

Formål med F1-gruppen er at skabe et fællesskab af it-interesserede elever, der skal være med til at løfte it-kompetenceniveauet blandt alle eleverne på skolen.

Det gør de ved at yder it-support til skolens øvrige elever på tværs af klasserne og ved at være sparringspartner for skolens it-ansvarlige i brugen og udviklingen af it på skolen.

Mere konkret er F1-gruppens aktiviteter i forhold til ÅSG’s øvrige elever følgende:

• De yder it-support i skolens lektiecafé hver torsdag.
  • De medvirke til implementering af skolens progressionsplan i forhold til elevernes it kompetencer fx ved at assisterer skolens it-ansvarlige med at få alle 1.g’erne godt i gang på ÅSG’s forskellige platforme (som en slags it-tutor).
  • De afholder brugerkurser i udvalgte klasser med udvalgte temaer efter ønske fra lærere og/eller klasser.

follow url

go For at klæde F1’erne på til at opfylde formålet med gruppen afholder skolens it-ansvarlige en del forskellige aktiviteter for gruppens medlemmer, af dem kan nævnes:

• Efteruddannelse i problemløsning hvad angår elevernes installering og anvendelse af den af ÅSG anbefalede software.
  • Foredrag på Universitetet (fx Hacking, Big-data, kryptologi).
  • Biograftur (fx Citizenfour, The imitation game), hygge-hacking og LAN.
  • Virksomhedsbesøg (fx Centre for Scientific Computing in Aarhus).
  • F1’erne stiller et hold ved World Robot Olympiad oktober 2016 på Århus Universitet.

source url

Vil du gerne være med i F1? Så giv besked til Jane Lanng via LA@aasg.dk

- Vi ”iklæder” dig en masse it-kompetencer, så du bliver 100% klar til at hjælpe de andre.

enter Pr. 20. februar 2017 bestod F1 - it-supporterne på ÅSG ag følgende elever:

16a 03 Fannie Andersson Greval Petersen, 16h 06 Halid Erdogan, 16x 07 Andreas Vaagholt Flarup, 16x 32 Lærke Emilie With Ottosen, 15d 23 Oliver Medoc Benée Petersen, 15x 15 Adam Husted Kjelstrøm, 15x 21 Tommy Hung Nguyen, 15x 23 Jacob ”Haji” Qazizada, 15x 13 Emil Drewsen Jørgensen, 15z 27 Oscarboe Vesthy Damgaard Nielsen og 14x 18 Albert Visby Lunde