Engelsk (A) Tysk (A) Samfundsfag (B)

enter Hvis du mener kultur, litteratur, medier og samfundet er super spændende og har lyst til at kommunikere med andre mennesker og blive klogere på verden – både din og de andres – så er denne studieretning lige dig! Vil du gerne forstå Brexit, og hvorfor Donald Trump blev valgt som USA’s præsident? Vil du gerne forstå Tysklands rolle som stormagt i EU? Interesserer du dig for andre kulturer, og har du lyst til at åbne dørene ud i verden? Synes du, det tyske sprog er spitzenklasse? Er du vild med litterære heavyweights som Shakespeare, Goethe og Hemingway?

enter site I den globale verden er der behov for dygtige sprogfolk med samfundsmæssig indsigt, så er du både til fish’n’chips og Currywurst, og er du vild med sprog og sigter mod uddannelse inden for sprog og litteratur eller måske et internationalt job som fx kommunikationsrådgiver, korrespondent eller tolk, så er denne studieretning lige dig!

 Engelsk (A): I engelsk arbejder du både mundtligt og skriftligt, så du bliver god til at kommunikere og begå dig globalt. Du lærer også om kultur, historie og samfundsforhold i engelsksprogede lande, så du kan blive klogere på fx hvorfor nogle briter mener, de vil klare sig bedre uden et europæisk samarbejde i EU, hvorfor europæerne er mindre begejstrede for Trump end amerikanerne er, hvordan de sociale medier har været med til at skabe fake news og hvorfor Shakespeares værker bliver ved med at være lige så inspirerende i dag som for 400 år siden. 

Tysk (A): I tysk arbejder du med både sprog, kultur, historie og samfundsforhold. Målet er, at du skal kunne tale, skrive og forstå moderne tysk, og at du bliver klogere på, hvordan et sprog fungerer. Emner kunne være: krimier, terror, grænser, identitet, nazisme og fodbold - alt mellem Rødhætte og Rammstein. Du kommer også til at læse små bidder af verdenslitteraturen, fx Goethe og Kafka. Igennem forløbet bliver du klogere på verden, på Europa og på dig selv.

Samfundsfag (B): I samfundsfag undersøger vi samfundet omkring os. Her kommer du til at arbejde med alt fra menneskets udfordringer i samfundet til den nuværende politiske situation og aktuelle problemer. I faget kommer du typisk til at beskæftige dig med områder som social ulighed, Danmarks økonomiske udfordringer, EU og globalisering.

Eksempler på aktiviteter og tværfaglige emner:

     Storbyliv og ungdomskultur i Danmark og Tyskland

     Tysklands rolle i EU

     Samarbejde med partnerskoler i Tyskland

     Sprogdag: Studerende fra BSS laver workshops, og du lærer at markedsføre feriedestinationer i Tyskland

     Tur til Hamborg, hvor du lærer at begå dig i Tyskland og laver et projekt med dine klassekammerater

Videregående uddannelser
Ved at klikke her kan du se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til. Bemærk at 2. fremmedsprog ikke er valgt på siden.

click here Valgfag
I løbet af studieretningsforløbet vil der for alle elever være et valgfag i 2g. For elever, der har valgt et fortsættersprog, vil der være endnu et valgfag i 3g. Elever, der har valgt en ikke naturvidenskabelig studieretning, skal i 3g også opgradere et af de naturvidenskabelige fag fra C til B-niveau.

Som valgfag i 2g udbydes følgende fag:
Fysik B, Samfundsfag B, Billedkunst B, Mediefag B, Lydproduktion C, Dramatik C, Design og arkitektur C, Erhvervsøkonomi C og Informatik C

Det er også muligt at vælge Filosofi B eller Psykologi B. Disse fag afsluttes først i 3g og dermed er der ikke et valgfag i 3g.

Som valgfag i 3g forventer vi at udbyde følgende fag:
Samfundsfag A, Kemi A, Fysik A, Matematik A, Tysk fortsætter A, Fransk fortsætter A, Engelsk A, Religion B, Idræt B, Dramatik B, Design og arkitektur B, Innovation C, Astronomi C, Filosofi C, Psykologi C og Latin C

Et valgfag på A-niveau kræver, at man har haft faget på B-niveau, og et valgfag på B-niveau kræver, at man har haft faget på C-niveau.