26.10.2018 kl. 13:22

Dansk medaljehøst i sydamerikansk mesterskab for Science

Hvert år samles 1.000 talentfulde unge fra hele verden i den brasilianske by Novo Hamburgo til MOSTRATEC, som er det sydamerikanske mesterskab i Science. De danske repræsentanter var Silke Sofia Dainese fra Århus Statsgymnasium og Katrine Strandby Henriksen og Mille-Marie Find Jensen fra Odense Tekniske Gymnasium.

Silke Sofia Dainese havde sit projekt '  Metoder til udforskelse af exoplaneter' med, der handler om opdagelsen af exoplaneter. Hun har undersøgt radialhastigheds- og transitmetoden, hvordan metoderne anvendes nu, og hvilke fremtidsperspektiver der er.

Katrine Strandby Henriksen og Mille-Marie Find Jensen havde i deres projekt ' Parstem - ergonomisk hæklenål'  undersøgt, hvordan man kan afhjælpe problemet med ømme led ved hækling og lavet en lavet en mere ergomisk hæklenål. 

Men selvom konkurrencen var hård blandt de 420 projekter, gik det over al forventning for de danske deltagere. Silke vandt en førstepræmie i den internationale konkurrence og en andenpræmie i den samlede konkurrence, mens Katrine og Mille-Marie vandt en andenpræmie i den internationale konkurrence og i den samlede konkurrence også.

go here De vandt deres deltagelse i MOSTRATEC gennem konkurrencen Unge Forskere, hvor begge projekter vandt en andenpræmie i hver deres kategori.