Pressemeddelelse om skolestart 1g

De gymnasiale uddannelser i Århus blev i sidste uge anbefalet at udsætte undervisning med fysisk fremmøde 14 dage, fordi smitte med Covid-19 igen er i vækst. Skolerne bakker naturligvis op om denne anbefaling, så vi kan få bragt smittetrykket ned igen. 

 

Alle fortsætterklasser er derfor kommet godt i gang med virtuel undervisning.

  

Skolerne besluttede i fællesskab at udskyde skolestarten for de nye elever. Der er derfor en hel ny og forventningsfuld gymnasieårgang, der går og venter på at komme i gang.

For at vi også kan give dem mulighed for at komme i gang med deres gymnasieuddannelse, har rektorerne for byens gymnasier sammen vurderet, at det er nødvendigt at få eleverne ind på skolen i et kortere tidsrum - for at kunne sende dem hjem til virtuel undervisning. 

 

Vi vil introducere dem til IT-systemerne, som er en forudsætning for at gennemføre virtuel undervisning, og de vil hilse på de nye klassekammerater, som de nu skal til at lære at kende via computeren. 

 

Gymnasierne i Aarhus vil derfor i løbet af den kommende uge lave korte klassevise introduktioner på skolen, så eleverne kommer godt i gang og kan begynde at modtage undervisning virtuelt hjemmefra.

    

Hver skole tager alle de nødvendige sundhedsmæssige hensyn ud fra de lokale forhold. Eleverne bliver informeret nærmere om fremmødet via e-boks og skolernes hjemmesider. 

 

Med venlig hilsen 

 

Dorte Fristrup, Århus Statsgymnasium 

Gitte Horsbøl, Risskov Gymnasium 

Hans Henning Nielsen, Aarhus Business College 

Kirsten Skov, Marselisborg Gymnasium 

Lasse Munk Madsen, Aarhus Tech 

Lone Eibye Mikkelsen, Aarhus Katedralskole 

Lone Sandholdt Jacobsen, Viby Gymnasium 

Martin Ingemann, Egaa Gymnasium 

Mette Jespersen, Århus Akademi

Tilbage