Engelsk (A) Fransk begynder (A) Latin (C)

Er du vild med sprog, og vil du gerne rejse verden tynd og forstå dig på andre kulturer?

Er du nysgerrig på at forstå verden omkring dig, og vil du gerne kunne kommunikere på engelsk og fransk? Drømmer du om at arbejde med mennesker? 

I den globale verden er der behov for dygtige sprogfolk, så vil du gerne kunne håndtere kommunikation på tværs af landegrænser og sprogbarrierer, og kunne du tænke dig at blive diplomat, journalist, oversætter ved EU, sproglærer eller måske arbejde ved en ulandsorganisation, så er denne studieretning lige noget for dig!

Engelsk og fransk begynder er i denne studieretning på A-niveau, og du skal derfor have fagene i alle 3 år. Latin er på C-niveau, hvilket betyder, du har faget i 1 år. Fællesfagene (fx samfundsfag, historie og religion) er med til at tone studieretningen. I samfundsfag arbejder du fx med ungdomskulturer i Frankrig og England . I historie og latin bliver du klogere på gladiatorerne i Romerriget.

Engelsk (A): I engelsk arbejder du både mundtligt og skriftligt, så du bliver god til at kommunikere og begå dig globalt. Du lærer om kultur, historie og samfundsfag i engelsksprogede lande, og du bliver klogere på fx den amerikanske drøm, hvorfor Shakespeare stadig er aktuel i dag, og hvordan samspillet mellem engelsk og fransk er i Canada.

Fransk (A): I fransk lærer du både at tale og skrive sproget. Fransk er et verdenssprog, som du kan bruge i både Europa, i Afrika og på det amerikanske kontinent. I 1g starter du med at lære sproget fra bunden. I 2g og 3g kommer du til at beskæftige dig med mange forskellige emner lige fra mad, kunst og kultur til kendte franskmænd, boligpolitik og filosofi.

Latin (C): Latin giver dig nøglen til at forstå andre sprogfag og danner grundlag for de moderne sprog i dag, Du kommer til at arbejde med lettere latinske tekster med fokus på oversættelse og analyse. Små skriftlige øvelser er med til at lette forståelsen af det latinske sprog. Romersk historie og kunst er også en del af faget.

Du har i 2g mulighed for at gøre denne studieretning endnu mere sproglig ved at vælge latin B i stedet for kemi C.

Eksempler på aktiviteter og tværfaglige emner:

●     Ekskursion til Antikmuseet

●     Håndtering af madspild i Frankrig, England, USA og Danmark

●     Shakespeare Café med oplæg og workshops på tværs af alle 3.g A-niveau engelskhold

●     Sprogdag: Studerende fra BSS laver workshops, og du lærer at markedsføre feriedestinationer i Frankrig

●     Udveksling i 2.g. til Frankrig

Videregående uddannelser
Ved at klikke her kan du se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til. Bemærk at 2. fremmedsprog ikke er valgt på siden.

Valgfag
I løbet af studieretningsforløbet vil der for alle elever være et valgfag i 2g. For elever, der har valgt et fortsættersprog eller et begyndersprog i en studieretning, vil der være endnu et valgfag i 3g. Elever, der har valgt en ikke naturvidenskabelig studieretning, skal i 3g også opgradere et af de naturvidenskabelige fag fra C til B-niveau.

Som valgfag i 2g udbydes følgende fag:
Fysik B, Samfundsfag B, Billedkunst B, Mediefag B, Lydproduktion C, Dramatik C, Design og arkitektur C, Erhvervsøkonomi C og Informatik C

 

Som valgfag i 3g forventer vi at udbyde følgende fag:
Samfundsfag A, Kemi A, Fysik A, Matematik A, Tysk fortsætter A, Fransk fortsætter A, Engelsk A, Religion B, Idræt B, Dramatik B, Design og arkitektur B, Innovation C, Astronomi C, Filosofi C, Psykologi C og Latin C

Et valgfag på A-niveau kræver, at man har haft faget på B-niveau, og et valgfag på B-niveau kræver, at man har haft faget på C-niveau.