Engelsk (A) Billedkunst (B) Mediefag (B)

Se en video om studieretningen ved at trykke her.

Er du vild med at udforske kunst, film, arkitektur og nye medier i internationale sammenhænge? Vil du gerne skabe billeder og film selv? Så er denne studieretning det rette valg for dig – og ÅSG er det eneste sted i landet, du kan få den.

Fagene billedkunst B og mediefag B har du i 1.g og 2.g. I 3.g skal du opgradere det ene til A. Engelsk A har du til gengæld alle 3 år - og som naturvidenskabeligt fag får du informatik C, hvor du bl.a. lærer at programmere og animere.

På studieretningen er der en stærk sammenhæng mellem fagene, der gør det muligt at fordybe sig i tværfaglige projekter. Her samarbejder vi med DR-Aarhus, ARoS, Filmby Aarhus, Arkitektfirmaet Kjaer & Richter, Aarhus Billed- og Medieskole samt Medievidenskab og Kunsthistorie på Aarhus Universitet. Dermed får du også snuset til de mange mulige karriereveje inden for den voksende branche, man kalder Creative industries.

Billedkunst (B): Billedkunst tager udgangspunkt i samtidskunsten, kunsthistorien og livet omkring os - så timerne foregår ofte ude i byen og på udstillinger. I timerne fordyber du dig i dine egne og fælles kunstneriske eksperimenter og projekter, når vi undersøger fælles temaer. Derigennem lærer du at udtrykke dig visuelt og kunstnerisk stærkt og at mestre det skabende kaos, der kendetegner kreativitetsprocesser. 

Mediefag (B): I mediefag arbejder vi fifty-fifty med praksis og teori. Du bliver klog på at skabe en god film, opbygge historien, optage og klippe. Du lærer at planlægge og samarbejde. I den teoretiske undervisning undersøger du fx nye medieformater, filmgenrer, kampagnestrategi, streaming, produktion og historiske fyrtårne. Vi besøger filmfestivaler, produktionsselskaber og får besøg af eksperter udefra.

Engelsk (A): I engelsk arbejder du både mundtligt og skriftligt, så du bliver god til at kommunikere og begå dig globalt. Du lærer om kultur, historie og samfundsfag i engelsksprogede lande, og du bliver klogere på fx den amerikanske drøm, hvorfor Shakespeare stadig er aktuel i dag, og hvordan den illegale indvandring fra Mexico påvirker USA. I forbindelse med de forskellige emner inddrager vi forskellige film og kunstværker, der kan uddybe emnerne.

Eksempler på aktiviteter og tværfaglige emner:

● Projektuger på tværs af fag med de eksterne samarbejdspartnere

● Amerikanske science fiction-universer

● Shakespeare i ord og film

● Engelsksproget formidling af kunst

● SKUf - forårsudstilling & Statens Filmfestival

● Produktion af engelsksprogede videoessays om kunst, litteratur og fil

● Animationer - i samarbejde med Informatik C

Videregående uddannelser

Ved at klikke her kan du se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til. Bemærk at 2. fremmedsprog ikke er valgt på siden.

Valgfag

I løbet af studieretningsforløbet vil der for elever, har valgt denne studieretning og et fortsættersprog , være et valgfag i 3g. Da dette er en ikke naturvidenskabelig studieretning, skal et af de naturvidenskabelige fag opgraderes fra C til B-niveau i 3g.

For elever, der har et fortsættersprog, forventer vi at udbyde følgende fag som valgfag i 3g:
Samfundsfag A, Kemi A, Fysik A, Matematik A, Tysk fortsætter A, Fransk fortsætter A, Engelsk A, Religion B, Idræt B, Dramatik B, Design og arkitektur B, Innovation C, Astronomi C, Filosofi C, Psykologi C og Latin C

Et valgfag på A-niveau kræver, at man har haft faget på B-niveau, og et valgfag på B-niveau kræver, at man har haft faget på C-niveau.