WRO Kickoff weekend på ÅSG

Unge gymnasieelever har brugt weekenden på at bygge og programmere robotter på Århus Statsgymnasium. Eleverne havde fornøjelsen af at have besøg af lærere og elever fra Solrød Gymnasium og Aalborg Tekniske Gymnasium, samt robotteknologi studerende fra Aalborg Universitet. Derudover var der også flere medlemmer fra WRO Danmark (World Robot Olympiad), alle var de samlet for at skyde dette års robotkonkurrence i gang.

World Robot Olympiad er en international konkurrence i konstruktion og programmering af robotter. Deltagerne skal bygge og programmerede en robot, der i år kan løse en række opgaver på et plejehjem, bl.a. hente og sortere vasketøj, underholde beboerne samt hente vand. Alle opgaver skal løse på tid og med en strategi så de konkrete missioner kan løses mest hensigtsmæssigt. 

I WRO deltager mere end 75.000 deltagere fra mere end 80 lande, fra seks forskellige kontinenter. Den store verdensfinale afholdes i november, hvor ca. 500 hold har kvalificeret sig og dyster i tre dage om verdensmesterskabet. I 2022 afholdes verdensfinalen i Dortmund i Tyskland og i 2023 er Panama valgt som værtsland. 

Tilbage